Tuhkur



Tunnused

Karvastik tume- kuni mustjaspruun. Kasuka värvus sõltub tumeda ja hõredama pealiskarva ning selle vahelt paistva kollaka aluskarva kombinatsioonist. Koonu ots ja silma ning kõrvalesta vaheline ala on valge.


Elupaik

Väiksemad metsad, tuhkrule meeldivad soised alad ja jõekaldad. Sageli võib kohata põlluservades ning inimasulate lähedal. Kasutab teiste loomade urgusid või kaevab neid ise, pesitseb ka kividevahelistes tühimikes. Pesa vooderdab rohu ja samblaga.


Mõõtmed

Kehapikkus 30-45 cm, sabapikkus 10-16 cm, kehakaal 0,5-1,5 kg