Põhjapõder


Tunnused


Nii isas- kui emasloomadel on ebakorrapäraselt harunenud, asümmeetrilised sarved, sarvedel kuni 12 põhiharu, rohkesti lisaharusid ning isastel esileulatuv mitmeharuline silmaharu. Suvine karvkate on tume-hallikaspruun, talvine heledam.
 

Elupaik


Okasmets, tundrud, alpiinne ja arktiline tundra, osa asurkondadest rändab: suveks lagetundrasse ja talveks metsatundrasse.

Mõõtmed


Tüvepikkus 185-220 cm, sabapikkus 10-15 cm, õlakõrgus 82-120 cm, kehakaal isastel 70-150 kg, emastel 40-100 kg, sünnikaal 4-8 kg.