Pilvikud

Pilvikute liike on palju ja metsast leiab neid suvest hilissügiseni. Neist kirbe pilvik on mürgine. Paljud pilvikud annavad õigel käsitsemisel väärtusliku hoidise. Tundmatu tegelane on kasulikum metsa jätta.

Kasutamine: head söögiseened. Pilvikutel eemaldatakse "nahk" seenekübaralt, vanematel pilvikutel ka liistakud kübara alt. Seened loputatakse kiiresti. Noored pilvikud poolitatakse, vanemad lõigatakse tükkideks. 

Kupatatult ja soolatult tarvitatakse seenekastmeteks, salatiteks ja hautisteks koos köögiviljadega. Kuid mõned pilvikulised kõlbavad ka kupatamata. Seente tundmine tuleb igal juhul siingi kasuks. 

Säilitamine: säilitada soolatult, hapendatult, noori seeni marineeritakse. Magepilvikust saab teha seene-essentsi, seeneõli.