RMK matkatee Oandu-Aegviidu-Ikla / Hirvelaane - Kellissaare (70 km)

Raplamaa, Sakala puhkeala
Loosalu lõkkekoha ja Kaiu-Vahastu tee vahel on 2 km lõik raskesti läbitav maaparandussüsteemi rekonstrueerimistööde tõttu.
Raplamaad läbivat lõiku võiks iseloomustada ehk nii, et seal on kõik alles avastamist vajav, sest hetkel on seal vaid üksikud pidepunktid kuid loodus on põnev ning arenguruumi piisavalt. Jalgratturid peavad Loosalu- Paluküla laudtee läbimisel jalgratast käekõrval lükkama (kindlasti enda kõrval laudteel). Neile jalgratturitele, kes soovivad kiiret tempot ja jalgratastega pigem sõita, soovitame marsruuti mööda maanteid Põlliku, Sonni, Kädva suunal.
Telefon +372 526 1924
E-postinfo.soomaa@rmk.ee
Objekti tüüpMatkarada
ParkimisvõimalusedKui väheke pikemat retke alustada Raplamaalt, siis sobiks algupunktiks kõige paremini Lelle. Seal leiab kindlasti sobiva koha auto parkimiseks ja on olemas ka rongi ning bussi ühendus.
VarustusMatkatee ametlikud laagripaigad ja nendevahelised vahemaad Raplamaal:
Telkimisvõimalus on
Lõkkekoht on
Matkavõimalus on
VaatamisväärsusedLoosalu raba, Paluküla Hiiemäge, Mukri raba
LisainfoLõkkekohtasid varustatakse lõkkepuudega.
Enne loodusesse minekut tutvu järgmiste juhistega: igaüheõiguse põhimõtted, kuidas looduses käituda ja prügivabalt looduses.
PiirangudMatkatee satub Raplamaal ka mitmete kaitsealade territooriumitele ja laias laastus tasuks nende kaitse-eeskirjadega kursis olla. Kogu Matkatee ulatuses ei tohiks aga ära unustada seda, et telkida ja lõket teha tohib vaid selleks ettevalmistatud kohtades.
Asukoht70 kilomeetri ulatuses, kui Matkatee mööda Raplamaad lookleb, on valdavalt metsa-, külavahe- ja asfaltteed. Vaid juba olemasolevatel Loosalu-Paluküla ja Mukri loodusradadel ja paarikilomeetrisel lõigul Koogiste ja Mukri vahel saab rääkida maastikul matkamisest. Suurematest asumitest jäävad rajale või selle vahetusse lähedusse Vana-Kaiu, Paluküla ja Lelle.