Seljakotiprogramm - Lahemaa radadel

Lääne-Virumaa, Lahemaa rahvuspark, Oandu külastuskeskus

Seljakotiprogrammidena saab Oandu külastuskeskuses läbida järgmisi programme erinevatele vanuserühmadele: Mets - apteek ja toidusahver, Kes meil metsas elavad?, Puud ja inimesed, Lahemaa – rannamaa. Programm algab üldjuhul juhendamisega Oandu külastuskeskuses. Soovi korral saab siin vaadata ka konkreetse programmiga seotud loodusfilmi ja näitust.

Päevakava

  • Õpetaja saab külastuskeskuse juhendajalt vastava õpperaja kaardid, programmi vahendite ja töölehtede komplekti ja juhised nende kasutamiseks. Külastuskeskuse juhendaja tutvustab grupile külastuskeskust ja programmiga seotud näitusi ja kollektsioone (nt puidunäidised, käbid ja seemned programmis Puud ja inimesed). Mõne programmi läbimisel filmi või filmikatkendite vaatamine külastuskeskuses. Kokku 1 tund.
  • Metsaretk oma grupijuhi või õpetaja juhendamisel (märgistatud õpperajal), töölehtede täitmine jm tegevused vastavalt programmile.
  • Soovi korral lõke ja kaasavõetud eine söömine Oandu lõkkeplatsil. Lõkke stardikomplekt (tikud ja süütematerjal) antakse vajadusel koos programmi materjalidega.
  • Kui programmikomplektis on külastuskeskuse vahendeid (luubid, kompassid vms), tagastatakse need enne lahkumist.

Lisainfo

Seljakotiprogramm võib olla abiks grupile, kes RMK poolt juhendatud soodusprogrammide hulka ei mahu või soovib minna rajale, kus RMK juhendajad tavaliselt programme läbi ei vii – näiteks Majakivi rada, Pärispea poolsaare loodusrajad jne. Samuti saab seda planeerida pikema Lahemaa-ekskursiooni või looduslaagri osana.

Lisainfo kontakt: info.oandu@rmk.ee; tel: 676 7010

Omadused:


Teemad Looduses liikumine
Sihtrühm Eelkool
1.-3. klass
4.-6. klass
7.-9. klass
10.-12. klass
ToimumisaegLäbi aasta
Grupi suurus20 õpilast + 2 saatjat
Kestus2-4 tundi
Raja pikkus2-6 km
HindTasuta