RMK matkatee Oandu-Aegviidu-Ikla / Kalmeoja - Aegviidu (38 km)

Tähelepanu!
Matkatee trass Viru rabast kuni Järvi Pikkjärve telkimisalani (kilomeetrid 42-49) on muudetud. Palume jälgida tähelepanelikult raja tähistust looduses! Kodulehel olevat II lõigu Aegviidu-Kalmeoja kaarti on uuendatud ning see vastab tegelikkusele.
Paberkandjal olevad II lõigu kaardid on uuendamata.

Seda lõiku võiks väga lühidalt  iseloomustada nii – vana hea Kõrvemaa.  
Matkatee algab siin Lahemaa edelanurgast, kulgeb läbi Põhja-Kõrvemaa LKA  kus on palju erinevaid loodusradu, telkimisalasid ja lõkkekohti. Põhja-Kõrvema on oma kaunite männikute, põneva liigendatud maastiku ning hõreda asustuse pärast matkajate seas tuntud ning armastatud paik. Matkatee jääb siin pea eranditult kitsastele metsaradadele, vaid Narva maantee ja Aegviidu läheduses kulgeb see suurtematel teedel.
Telefon+372 604 7212
E-postinfo.aegviidu@rmk.ee
Objekti tüüpMatkarada
Parkimisvõimalused

Kui otsida kohta, kus oleks hea ja mugav Matkateele asuda, siis parim ja ohutum variant on Aegviidu, kus külastuskeskuse juures on parkla 15 autole või 3 bussile ka pikemaks ajaks. Samuti on saadaval info ja kaardid. Aegviidus on suurepärane rongiühendus Tallinna suunal ja suhteliselt hea Tartu ning Narva suunal.

VarustusRada on tähistatud viitade, värvimärkidega puudel (valge-punane-valge) ja  kilomeetripostidega.
Rajale jäävad peatuskohad ja nende vahemaad: 
Telkimisvõimalus Rajale jäävatel telkimisaladel
Lõkkekoht Rajale jäävatel telkimisaladel
Vesi Kraanivesi Aegviidu külastuskeskusest selle lahtioleku aegadel ja tarbevesi rajale jäävatest järvedest
VaatamisväärsusedKõrvemaa loodus, eraldi võib välja tuua Paukjärve, Jussi järved ja Jussi nõmme.
Lisainfo
Piirangud
Rada kulgeb suuremas osas Põhja-Kõrvemaa looduskaitsealal, tutvu piirangute ja kaitse-eeskirjaga siin. Vajadusel küsi lisainfot Keskkonnaametist info@keskkonnaamet.ee, tel.+372 662 5999
AsukohtTäpsustades Matkatee kulgemist selles piirkonnas, siis algab see Lahemaa rahvuspargi piirilt - kulgeb mööda laudteed üle Viru raba. Sealt edasi, teispool Tallinn -Narva mnt kulgeb matkarada Põhja-Kõrvemaal kuni Aegviidu alevini.
Kohalesõitmise õpetusAegviidu külastuskeskus asub Jägala-Käravete mnt (nr 13) 37. kilomeetril, Aegviidu südames. Tallinna poolt tulles keerata pärast Aegviidu bussijaama paremale (suunaviit "Aegviidu külastuskeskus") ja oletegi külastuskeskuse parklas.