Aja jäljed Oandu metsades. Esivanemate varandust otsimas

Lääne-Virumaa, Lahemaa rahvuspark, Oandu külastuskeskus

Saame tuttavaks Oandu endise metskonnakeskuse ligi 150-aastase ajalooga, vaatame filmilõike vana aja metsatööst, näitusel Puud ja inimesed Oandu suures küünis uurime, mida mingist puust teha saab ja proovime sulle-mulle saega saagimist, puude koorimist  ning siirdume metsa pärandkultuuri retkele. Oandu ümbruse metsad peidavad igal sammul meie esivanemate elu ja tööde jälgi – kiviaedu, verstakive, piirimärke. Metsad ise on esivanemate pärandus meile, igal neist on oma lugu. Programmi käigus otsime ja avastame neid ise ning juhendaja abiga, kuulame endiste aegadega seotud legende ja pärimust. Võimalus matkata lühemal või pikemal retkel.

Seos õppekavaga

Eesti metsad. Metsade majanduslik iseloomustus, ajalugu ja kultuuripärand. Mets kui taastuv loodusvara, selle kasutamine ja uuendamine läbi ajaloo.

Lisainfo

Pärandkultuuri retke pikkust saab muuta vastavalt ilmale ja osalejate soovile. Lõunasöök võtta ise kaasa Oandu lõkkeplatsil lõkke ääres söömiseks, vihmaga saab pikniku pidada Oandu lõkkeonnis või Küünis. Eelneval kokkuleppel pakume Oandul ka taimeteed. Pikemal retkel võivad retkelised ise tellida toitlustamist Altjalt, Saadi mõisast või mujalt.

Lisainfo kontakt: info.oandu@rmk.ee; tel: 676 7010, 5106 644

Omadused:


Teemad Pärandkultuur
Sihtrühm 7.-9. klass
10.-12. klass
Täiskasvanud
ToimumisaegLäbi aasta
Grupi suuruskuni 25 inimest
Kestus4-6 tundi
Raja pikkus2,5-9,5 km
HindLühem retk 105,45 EUR,
pikem retk 134,20 EUR