Jälgi jälgi!

Pärnumaa, Matsalu rahvuspark, Matsalu rahvuspargi külastuskeskus

Nii nagu igast inimtegevusest jääb järele jälg, jätavad endast jäljed maha ka loomad, linnud ja putukad. Kes meist poleks näinud üle lumevälja kulgevat nöör-sirget rebase jäljerida või jänesele iseloomulikku jäljemustrit. Loomulikult on parim viis näha jalajälgi talvel lumega. Kuid on veel terve hulk jälgi, mis jäävad maha meie metsaelanike igapäevategevustest – söömisest, magamises ja mis seal salata, ka suremisest. Mida tuleks tähele panna jälgede jälgimisel, mida saab teada kolba vaatlemisest, kes on räsinud puud...? Neid ja teisi jälgi õpimegi tundma metsaelanike elukeskkonnas.

Toimumiskoht: RMK Varbla kontor (Varbla küla, Lääneranna vald, Pärnumaa) ja metsarada

Seos õppekavaga

Vastavalt vanusele: aastaajad; taimed, loomad ja seened erinevatel aastaaegadel. Kodukoha loodus, taimed ja loomad. Organismide kooselu. Toiduahelad ja toiduvõrgustik. Organismide kooseluvormid ja vastastikused suhted. Inimtegevuse mõju ökosüsteemidele.

Kohalesõitmise õpetus

Sõita mööda Tõstamaa-Nurmsi teed Varblasse. Tee ääres näitab suunaviit RMK Varbla kontor,  metsa sõitmiseks vajalik grupi transpordi olemasolu, lisandub ca 7 km.

Lisainfo

Selga-jalga ilmastikukindlad ja retke jaoks sobilikud riided-jalanõud! Kaasa oma moonakott ja rõõmus meel! Talvisel ajal on meie poolt kuum tee.
Lisainfo kontakt: info.matsalu@rmk.ee; tel: 5077 369

Omadused:


Teemad Metsaloodus
Looduses liikumine
Jahindus
Sihtrühm Eelkool
1.-3. klass
4.-6. klass
7.-9. klass
10.-12. klass
ToimumisaegLäbi aasta
Grupi suurus20 õpilast + 2 saatjat, suurem grupp jagatakse eraldi programmideks
KestusKuni 3 tundi
Raja pikkus3 km
Hind 20 inimest 70 EUR