Kes keda? Sõbrad ja vaenlased metsloomade hulgas

Õppeprogrammis uurime lähemalt suhteid metsarahva ja inimeste vahel ning jahimehe rolli nende suhete reguleerimisel. Eesmärgiks on tutvustada lastele elu metsas, loomade omavahelist olelusvõitlust ja toitumisahelat, selgitada, millised on jahinduse eesmärgid ja tegevused. Saame teada, kes hoiavad metsas kokku ja kes on kelle toidusedelil. Läbivaks teemaks kogu retke vältel on imetajad metsas ning nende tegevusjälgede otsimine looduses.

Toimumiskoht: Valgejärve loodusõpperada, Nissi vald

Päevakava

  • Sissejuhatus programmile raja alguses.
  • Metsaretk koos juhendajaga. Metsaretke käigus nähakse loomade tegutsemisjälgi, lakupuid, söödapuid, endist jahikantslit, Valgejärve onni jne.
  • Töölehtede täitmine rajal.
  • Metsaretke lõpetamine toimub raja alguspunktis piknikuplatsil, kus võetakse kokku õpitu-nähtu. Lõkkesoovist palume eelnevalt teada anda.

Seos õppekavaga

Selgroogsete mitmekesisus ja inimese koht loomariigis. Loomade osa ökosüsteemis ja tähtsus inimese elus. Populatsioon, liik, kooslus. Toiduahelad ja toiduvõrgustik. Mets ja soo elukeskkonnana. Organismide kooseluvormid ja vastastikused suhted. Inimtegevus ja selle mõju keskkonnale.

Lisainfo

Looduses liikumisel on esmatähtis mugavus ja kaitse jaheda ning vihmase ilma eest. Oluline on, et riietus on kihiline ning et jalanõud ja üleriided on veekindlad.
Kui soovite programmi lõpetada lõkkega, siis palume sellest eelnevalt teada anda.

Lisainfo kontakt: info.viimsi@rmk.ee; tel: 6767 842, 513 9955

Omadused:


Teemad Metsaloodus
Metsandus
Pärandkultuur
Jahindus
Sihtrühm 4.-6. klass
7.-9. klass
10.-12. klass
ToimumisaegKevad
Suvi
Sügis
Grupi suurus20 õpilast + 2 saatjat, suurem grupp jagatakse eraldi programmideks
Kestus3-4 tundi
Raja pikkus6,5 km
Hind20 inimest 70 EUR