Kohtume metsas!

Kevad on looduses tärkamise aeg. Ka metsamees mõtleb kevadel eelkõige uue metsapõlve rajamisele. Eesti on üks metsarikkamaid riike maailmas ja eestlane on hingelt ikka olnud metsarahvas. Seega programmi käigus uurime, milline on inimese roll metsas ja metsa tähtsus inimesele. Mis on mets? Kas metsa all mõistetakse ainult puude kogumikku või midagi enamat? Mets, kui elukooslus ja hapniku tootja, kellele seda vaja? Õpime tundma Eestimaa metsade eluringi ning metsatööde aastaringi ehk tööd ja tegemised metsas.

Seos õppekavaga

Selgitada metsamajandamise vajalikkust, arendada metsateadlikkust. Teadmised metsa uuendamisest, uuenemisest, metsakaitsest. Igaüheõigus ja säästlikkus. Mets elukeskkonnana. Liigid. Kooslused. Metsade tähtsus ja kasutamine. Metsa kaitse. Metsade majandamise põhimõtted. Metsamõõtevahendid, kaardid, töölehed looduskeskuse poolt.

Kohalesõitmise õpetus

Sõita mööda Tõitoja-Häädemeeste teed. 8-ndal kilomeetril suunaviit "Rae järve telkimisala ja matkarada". Sealt keerata vasakule ja jälgida viitasid, mis juhatavad telkimisalale.

Lisainfo

Programm viiakse läbi Rae järve matkarajal.
Selga - jalga metsaretkeks sobiv riietus ja jalanõud.

Lisainfo kontakt: info.kabli@rmk.ee; tel: 5302 0833

Omadused:


Teemad
Sihtrühm
Toimumisaeg
Grupi suurus20 õpilast + 2 saatjat, suurem grupp jagatakse eraldi programmideks
Kestus3-4 tundi
Raja pikkus2-3 km
Hind 20 inimest 70 EUR