Elu lammimetsas

Pärnumaa, Pärnumaa puhkeala, Kabli külastuskeskus

Iga kevad toob endaga kaasa midagi omanäolist, midagi esmast ja uudset. Astudes õhinal kevadisel lammimetsarajal ei jää meile märkamatuks ei valged ülased ega sinised sinililled,  taamal kuuse all õitsev jänesekapsas, kuldkollane liblikas krooniks! Ärkame ja märkame, et kena kevade on käes!

Lammimetsad kasvavad jõe või oja lammil või madalatel järveäärsetel aladel, mis on aeg-ajalt, enamasti kevadeti (vahetevahel ka sügiseti) üle ujutatud. Seega teeme tutvust üleujutusalade metsaga. Milline see mets on? Millised puud, põõsad, taimed seal kasvavad. Millised linnud, loomad, putukad seal elutsevad? Ja kas on tegemist ka väärt elupaigaga ehk siis vääriselupaigaga?

Seos õppekavaga

Mets elukeskkonnana. Eesti metsad. Metsarinded. Metsade tähtsus ja kasutamine. Inimmõju metsale. Metsade kaitse. Organismide kooseksisteerimine ja omavahelised suhted. Ökosüsteem ja bioloogiline mitmekesisus. Looduskaitse.

Kohalesõitmise õpetus

Sõita mööda Häädemeeste-Tõitoja teed. Enne Tali risti ja Laiksaare küla jääb vasakule RMK Pärnumaa metskonna kontorihoone. Tee ääres suunab viit Laiksaare loodusõpperajale.

Lisainfo

Programm viiakse läbi Laiksaare loodusõpperajal.
Selga-jalga ilmastikukindlad ja metsaretkeks sobilikud riided ning jalanõud, soovi korral oma söök kaasa.
Lisainfo kontakt: info.kabli@rmk.ee; tel: 5302 0833

Omadused:


Teemad Metsaloodus
Sihtrühm Eelkool
1.-3. klass
4.-6. klass
7.-9. klass
10.-12. klass
ToimumisaegKevad
Grupi suurus20 õpilast + 2 saatjat, suurem grupp jagatakse eraldi programmideks
Kestus2-3,5 tundi
Raja pikkus2 km
Hind 1 EUR/in
Soodne alates05.03.2024
Soodne kuni31.05.2024