Merepõhja metsad

Harjumaa, Tallinna ümbruse puhkeala, Viimsi külastuskeskus

Eestimaa on metsarikas. Metsaga oleme seotud juba kaugetest aegadest, seetõttu tavatseme end tihti metsarahvaks kutsuda. Metsast on ikka tööd ja leiba, kodusooja ja hingerahu saadud. Aga kui hästi me nüüdsel ajal metsa tunneme? Kas me üldse teame, mis asi see mets on? Kellele ja milleks teda vaja on? Kas inimene saaks ka ilma metsata hakkama? Programmi käigus proovime leida vastused nendele küsimustele ning mõista metsade tähtsust inimesele ja loodusele.

Toimumiskoht: Tädu loodusõpperada

Kohalesõitmise õpetus

Tädu loodusõpperada asub Viimsi vallas Randvere tee ääres.
Sõiduautoga või grupile tellitud bussiga jõuab rajale kahel viisil:
• Viimsi poolt tulles loodusõpperaja alguspuntki sõites Viimsist ca 6 km Randvere teed mööda Randvere poole ja 80 m peale bussipeatust "Tädu kuusk" osutab viit paremale Tädu loodusõpperaja parklasse;
• Muuga poolt tulles tuleks sõita Randvere teed mööda Viimsi poole, 800m peale Randvere aiandi bussipeatust ja vahetult enne vastassuunalist bussipeatust „Tädu Kuusk“ osutab viit Tädu loodusõpperaja parklasse.

Ühistranspordiga on Tädu rajale saabumiseks kaks võimalust:
• linnaliini bussiga nr 38 (Viru Keskus – Muuga) sõita Hansunõmme peatusesse, kus tuleb ümber istuda Randvere – Haabneeme bussile V2 (sõiduaegu vaata siit), peatus väljumiseks on Tädu kuusk, raja algusesse saamiseks tuleb ümber nurga veidi tagasi jalutada;
• linnaliini bussiga nr 1A (Viru Keskus – Viimsi keskus) sõita lõpp-peatusesse, kus tuleb ümber istuda Randvere – Haabneeme bussile  V2 (sõiduaegu vaata siit), peatus väljumiseks on Tädu kuusk, raja algusesse saamiseks tuleb pisut edasi jalutada.

Lisainfo

Looduses liikumisel on esmatähtis mugavus ja kaitse jaheda ning vihmase ilma eest. Oluline on, et riietus on kihiline ning et jalanõud ja üleriided on veekindlad.
Kui soovite programmi lõpetada lõkkega, siis palume sellest eelnevalt teada anda.

Lisainfo kontakt: info.viimsi@rmk.ee; tel: 676 7842, 513 9955

Omadused:


Teemad Metsaloodus
Metsandus
Sihtrühm Täiskasvanud
ToimumisaegLäbi aasta
Grupi suurus20 inimest, suurem grupp kokkuleppel
Kestus3-5 tundi
Raja pikkus4 km
HindTellimisel pakkumise alusel